Celé zelerové semienka Adžvan vo výbornej kvalite. Ideálne korenie proti tráviacim problémom. Odstraňuje nafukovanie a plynatosť a vhodne stimuluje trávenie. Je zahrievajúci, pôsobí proti kŕčom, hnačkám, zvracaniu, svalovej ochabnutosti, kolikám.
Korenie pippali posilňuje žalúdok a trávenie, ale tiež pľúca a priedušky. Je zohrievajúce a spaľuje toxíny. Používa sa pri nádoroch, poruchách trávenia, hnačkách, zvýšenej teplote, kožných chorobách, reumatizme, astme, cukrovke, hemoroidoch, kašli.
Fenikel je zahrievajúci a vhodný pri bolestiach brucha, zlom trávení, plynatosti, kŕčoch a ďalších stavoch, ako je hnačka, zvracanie. Niekoľko semienok rozžutých po jedle podporuje trávenie a chráni pred plynatosťou a kŕčmi.
Horčičné semienka stimulujú trávenie a likvidujú toxíny. Podporujú účinok iných korení použitých pri varení daného pokrmu. Urýchľujú metabolizmus. Majú štiplavo orechovú chuť a sú výživné, v jedle pôsobia dekoratívne a jedlo je tak pekné na pohľad.
Kardamóm znižuje zahlieňujúci účinok mlieka a mliečnych výrobkov. Viaže kofeín v káve. Zlepšuje chuť a arómu pokrmov. Podporuje trávenie. Používa sa na ochutenie sladkostí alebo sa žuje pre osvieženie dychu a zlepšenie zažívania.
Koriander pôsobí proti nafukovaniu, bolestiam brucha, zvracaniu a črevným infekciám. Podporuje správne trávenie. V indickej kuchyni je jedným z najdôležitejších korení. Pomáha vstrebávať škrobovité jedlá a korenenú zeleninu.
Rímsky kmín je jedno zo základných korení pri varení podľa ajurvédy. Stimuluje trávenie, znižuje nafukovanie, odstraňuje tráviace potiaže. Zlepšuje vstrebávanie minerálnych a stopových prvkov. Pôsobí proti hnačke, zvracaniu a bolestiam brucha.
Detoxikuje organizmus, podporuje trávenie a činnosť pečene. Harmonizuje všetky konštitúcie. Zabraňuje hypoglykémii, podporuje tvorbu glukózy. Používa sa na dochutenie kaší, sladkých a ovocných jedál a na prípravu horúcich nápojov (čaje, varené víno).
Detoxikuje organizmus, podporuje trávenie a činnosť pečene. Harmonizuje všetky konštitúcie. Zabraňuje hypoglykémii, podporuje tvorbu glukózy. Používa sa na dochutenie kaší, sladkých a ovocných jedál a na prípravu horúcich nápojov (čaje, varené víno).
Tradičná indická pálivá zmes korenia do pokrmov. Je to zmes dlhého korenia, čierneho korenia a zázvoru. Posilňuje zažívanie a účinné trávenie potravy.
Vysoko kvalitná nerafinovaná kamenná soľ je chutná a zdravá prírodná soľ z Himalájí. Pre ľudský organizmus je oveľa vhodnejšia ako morská soľ a iné bežne predávané soli. Je mimoriadne vhodná na čistenie nosa pomocou konvičky džala néti.
Podporuje trávenie pri zažívacích problémoch, antioxidant, zvláčňuje a čistí pokožku, pôsobí proti mikróbom, pri bolestiach v krku, chronickom kašli, pri žlčníkových problémoch.