Celé zelerové semienka Adžvan vo výbornej kvalite. Ideálne korenie proti tráviacim problémom. Odstraňuje nafukovanie a plynatosť a vhodne stimuluje trávenie. Je zahrievajúci, pôsobí proti kŕčom, hnačkám, zvracaniu, svalovej ochabnutosti, kolikám.
Korenie pippali posilňuje žalúdok a trávenie, ale tiež pľúca a priedušky. Je zohrievajúce a spaľuje toxíny. Používa sa pri nádoroch, poruchách trávenia, hnačkách, zvýšenej teplote, kožných chorobách, reumatizme, astme, cukrovke, hemoroidoch, kašli.
Fenikel je zahrievajúci a vhodný pri bolestiach brucha, zlom trávení, plynatosti, kŕčoch a ďalších stavoch, ako je hnačka, zvracanie. Niekoľko semienok rozžutých po jedle podporuje trávenie a chráni pred plynatosťou a kŕčmi.
Horčičné semienka stimulujú trávenie a likvidujú toxíny. Podporujú účinok iných korení použitých pri varení daného pokrmu. Urýchľujú metabolizmus. Majú štiplavo orechovú chuť a sú výživné, v jedle pôsobia dekoratívne a jedlo je tak pekné na pohľad.
Kardamóm znižuje zahlieňujúci účinok mlieka a mliečnych výrobkov. Viaže kofeín v káve. Zlepšuje chuť a arómu pokrmov. Podporuje trávenie. Používa sa na ochutenie sladkostí alebo sa žuje pre osvieženie dychu a zlepšenie zažívania.
Koriander pôsobí proti nafukovaniu, bolestiam brucha, zvracaniu a črevným infekciám. Podporuje správne trávenie. V indickej kuchyni je jedným z najdôležitejších korení. Pomáha vstrebávať škrobovité jedlá a korenenú zeleninu.
Rímsky kmín je jedno zo základných korení pri varení podľa ajurvédy. Stimuluje trávenie, znižuje nafukovanie, odstraňuje tráviace potiaže. Zlepšuje vstrebávanie minerálnych a stopových prvkov. Pôsobí proti hnačke, zvracaniu a bolestiam brucha.
Detoxikuje organizmus, podporuje trávenie a činnosť pečene. Harmonizuje všetky konštitúcie. Zabraňuje hypoglykémii, podporuje tvorbu glukózy. Používa sa na dochutenie kaší, sladkých a ovocných jedál a na prípravu horúcich nápojov (čaje, varené víno).
Detoxikuje organizmus, podporuje trávenie a činnosť pečene. Harmonizuje všetky konštitúcie. Zabraňuje hypoglykémii, podporuje tvorbu glukózy. Používa sa na dochutenie kaší, sladkých a ovocných jedál a na prípravu horúcich nápojov (čaje, varené víno).
Škorica mletá - korenie, ktoré vzniká mletím kôry škoricovníka. Používa sa predovšetkým do sladkých jedál, múčnikov, kaší, cukroviniek, ale tiež do nápojov ako je cappuccino, varené víno či jogurtové lassi.
Kardamóm patrí k najstaršiemu a najcennejšiemu koreniu sveta hneď po šafráne a vanilke. Je vhodný do múčnikov, ovocných pokrmov či šalátov, pečiva, kávových nápojov, čajových zmesí. Chuť kávy a čaju ľahko prehĺbi a príjemne ochutí.Upokojuje reumatické a obličkové bolesti.
Horčicové semiačka - horčica patrí medzi stáročia používaná korenina. Používajú sa celé semená, pomletý prášok, drvené semená, pasta aj olej. je súčasťou takmer všetkých výrazných jedál a bežne používaným korením v indickej kuchyni. Osmažením v oleji získavajú jemnejšiu orieškovú príchuť, a pokiaľ ju pridáte na konci varenia uchováva si svoju ostrú chuť...
Himalájska soľ ružová jemne mletá 500g ,obsahuje veľké množstvo minerálov a stopových prvkov v prirodzednej podobe. Soľ sa ťaží ručne, je obmývaná a sušená na slnku.
Kurkuma podporuje trávenie pri zažívacích problémoch, pôsobí proti mikróbom, chronickom kašli, bolestiach v krku, zápaloch čreva, alergiách, regeneruje pečeň, znižuje cholesterol, je silný antioxidant, pomáha pri cukrovke.
Koriander je známy predovšetkým ako pomocník proti nafukovaniu a pre podporu dobrého trávenia, proti bolestiam brucha, proti črevnej infekcii a proti vracaniu.
CHILLI mleté - korenie, ktoré je veľmi vyhľadávané pre svoju výraznú pálivú chuť do množstva pokrmov, predovšetkým gulášov, zelených pokrmov, mexických, indických a čínskych jedál. dusených zeleninových zmesí. Kombinujeme chilli spravidla so sladkou paprikou. Extra pálivé.
Kurkuma podporuje trávenie pri zažívacích problémoch, pôsobí proti mikróbom, chronickom kašli, bolestiach v krku, zápaloch čreva, alergiách, regeneruje pečeň, znižuje cholesterol, je silný antioxidant, pomáha pri cukrovke.
Kala nimak čiže "Čierna soľ" má v skutočnosti ružovo - šedú farbu, a to vďaka vysokému obsahu železa a minerálov. Neobsahuje pridaný jód. Môžeme ju použiť do slaných nápojov, ovocných pochutín, šalátov, zálievok, na chlebíčky a pečivo. Má veľa terapeutických vlastností, pomáha pri trávení a je vhodná pre ľudí s vysokým krvným tlakom, pretože neobsahuje...
Kala nimak čiže "Čierna soľ" má v skutočnosti ružovo - šedú farbu, a to vďaka vysokému obsahu železa a minerálov. Neobsahuje pridaný jód. Môžeme ju použiť do slaných nápojov, ovocných pochutín, šalátov, zálievok, na chlebíčky a pečivo. Podľa tradičnej indickej ajurvédskej medicíny má čierna soľ veľa terapeutických vlastností.Zlepšuje zrak a napomáha...
Korenie čierne mleté - univerzálne korenie, ktoré sa pre svoju pálivú a ostrú chuť využíva predovšetkým na dochutenie do polievok, omáčok.