Korenie čierne mleté - univerzálne korenie, ktoré sa pre svoju pálivú a ostrú chuť využíva predovšetkým na dochutenie do polievok, omáčok.
BIO Rímska rasca celá - korenie je vhodná predovšetkým do zeleninových a strukovinových jedál. Je vyhľadávaná pre svoju originálnu arómu. Dodáva lahodnú chuť tvarohu, jogurtovým nápojom, dressingom, zemiakom, šalátom, slaným pochutinám a pečivu.
Zeler používali ako korenie už starí Egypťania. V českej kuchyni patrí k veľmi obľúbeným korením a napríklad staročeská zemiaková sa bez neho nezaobíde. Zloženie: Zelerová vňať sušená drvená Bez GLUTAMANU, LEPKU, SOLI, FARBÍV A KONZERVANTOV
Dokážete si predstaviť indickú kuchyňu bez kardamómu? Rozhodne nie. Toto prastaré korenie sa perfektne hodí nielen k ryži, rôznym mäsovým a zeleninovým zmesiam, ale aj k strukovinám, do čaju alebo kávy. Má veľmi príjemnú citrusovú chuť s ľahko pikantnou dohrou, ktorú si zamilujete. Je navyše bohatý na železo a mangán a po vanilke a šafrane sa radí medzi...
BIO Garam masala - zmes korenia, ktorá je určená predovšetkým pre prípravu zeleninových a strukovinových jedál. Táto veľmi aromatická zmes korenia a čierneho korenia sa do pokrmov pridáva až na konci, aby sa čo najviac zachovala jej jedinečná chuť.
Koriander znižuje pálivosť a ostrosť pikantných jedál. Predstavuje základ mnohých zmesí a možno ním tiež dochutiť zeleninové pokrmy a pečené koláče s jesenným ovocím, rovnako ako sladkokyslé nálevy.
Kari Thajské – zmes korenia vhodná predovšetkým do orientálnych zeleninových zmesí, do polievok alebo do všetkých pokrmov z tofu.
Bylinkové maslo – koreniaca zmes určená na výrobu bylinkového masla, výnimočne chutí na dusenej alebo grilovanej zelenine, vhodná na zapečenie cestovín, ryžu, jogurty, šaláty, dresingy, na varenie zemiakov, alebo len na chlieb s maslom.
Farmárske zemiaky – koreniaca zmes sypká s restovanou cibuľkou, ktorá dodá všetkým zemiakovým pokrmom lahodnú chuť a vôňu. Je vhodná na ochutenie pečených a grilovaných zemiakov, ale aj do iných zemiakových či zeleninových pokrmov.
Nerafinovaná vulkanická soľ, známa tiež ako kala namak sa ťaží ručne v sopečných oblastiach Pakistanu. V skutočnosti je skôr ružovo-šedá vďaka vysokému obsahu železa a iných, pre človeka dôležitých minerálov. Vďaka svojej typicky vajíčkovej chuti oživuje a dochucuje akékoľvek jedlo. Himalájska soľ na rozdiel od tej klasickej bielej nie je rafinovaná,...
Horčičné semená pochádzajú z rôznych oblastí južnej Európy a západnej Ázie, pričom u nás sú známe tri hlavné druhy - biela (žltá), hnedá a čierna. Jednoducho povedané, čím svetlejšie semeno, tým jemnejšia a miernejšia chuť. Celé semená však vo všeobecnosti nemajú výraznú vôňu a ich štipľavá aróma a výrazná chuť sa prejaví až po rozdrvení alebo pomletí a...
Himalájska soľ jemne mletá bylinná je koreniaci prípravok zložený z himalájskej soli, ktorá obsahuje veľa minerálov, aromatické bylinky, ktoré dávajú jedinečnú chuť, ktorá má mnohoraké využitie.
Himalájska soľ biela Harissa je koreniaci prípravok zložený z himalájskej soli, ktorá obsahuje veľa minerálov. Korenia Harrisa dávajú soli jedinečnú chuť a tá má mnohoraké využitie - do slaných jedál, nátierok, na grilovanie.
Himalájska soľ biela Talianska je koreniaci prípravok zložený z himalájskej soli, ktorá obsahuje veľa minerálov. Zmes korenia dávajú soli jedinečnú chuť a tá má mnohoraké využitie.
Himalájska soľ s morskou riasou Kombu je ochutená koreniaca zmes používaná rovnako ako bežná kamenná soľ.
Himalájska soľ (NaCl) 98%, 2% ostatné minerály ( síra, vápnik, horčík, draslík, kremík, železo...) cesnak mletý, petržlen, ligurček bez glutamanu sodného, bez pridaných farbív a konzervantov
Dymová soľ je určená na prípravu všetkých pokrmov, ktorým chcete dodať údenú vôňu. Vhodná je do kapustnice, alebo ju pridajte tesne pred koncom pečenia alebo grilovania. Používa sa tiež na francúzske zemiaky, zapekané cestoviny, do pomazánok, ale predovšetkým na grilovanie (ideálne potrieť na záver).
Himalájska soľ ružová jemne mletá 500g ,obsahuje veľké množstvo minerálov a stopových prvkov v prirodzednej podobe. Soľ sa ťaží ručne, je obmývaná a sušená na slnku.
Kala nimak čiže "Čierna soľ" má v skutočnosti ružovo - šedú farbu, a to vďaka vysokému obsahu železa a minerálov. Neobsahuje pridaný jód. Môžeme ju použiť do slaných nápojov, ovocných pochutín, šalátov, zálievok, na chlebíčky a pečivo. Má veľa terapeutických vlastností, pomáha pri trávení a je vhodná pre ľudí s vysokým krvným tlakom, pretože neobsahuje...
Kala nimak čiže "Čierna soľ" má v skutočnosti ružovo - šedú farbu, a to vďaka vysokému obsahu železa a minerálov. Neobsahuje pridaný jód. Môžeme ju použiť do slaných nápojov, ovocných pochutín, šalátov, zálievok, na chlebíčky a pečivo. Podľa tradičnej indickej ajurvédskej medicíny má čierna soľ veľa terapeutických vlastností.Zlepšuje zrak a napomáha...
Senovka grécka (Pískavica) je tiež nazývaná fenugreek alebo grécke seno. Používa sa pri príprave polievok, omáčok, všetkých druhov indického karí, nátierok, zeleninových, strukovinových a dusených pokrmov.
Škorica celá – korenie z kôry škoricovníka. Používa sa predovšetkým do sladkých jedál, múčnikov, kaší, cukroviniek, ale tiež do nápojov ako je varené víno, punč či do ovocných čajov. Jedná sa o významný antioxidant. Podporuje chuť do jedla a tiež pomáha udržať normálnu hladinu cukru v krvi. Používa sa predovšetkym na ochutenie dezertov, kaší, čajov, ale...
Senovka grécka (Pískavica) je tiež nazývaná fenugreek alebo grécke seno. Používa sa pri príprave polievok, omáčok, všetkých druhov indického karí, nátierok, zeleninových, strukovinových a dusených pokrmov.