Prírodný zdroj vitamínov a sviežej energie Vitamín A prospieva sliznici tráviaceho traktu Prispieva k dobrému vzhľadu pokožky Vápnik podporuje funkciu tráviacich enzýmov Vitamín C povzbudzuje funkciu imunitného systému Prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom
Prírodný zdroj vitamínov a sviežej energie Vitamín C povzbuzuje funkciu imunitného systému Posilňuje vitalitu organizmu pri fyzickom výkone Vitamín A prospieva tráviacemu systému Vápnik priaznivo pôsobí na činnosť svalov a stav kostí
Kokosová múka dodá pokrmom zaujímavú chuť. Vyrába sa z čerstvej kokosovej dužiny, ktorá sa najprv vysuší, potom sa z nej za studena vylisuje kokosový olej. Dužina sa následne melie na jemný prášok.
100% čistý mandľový olej lisovaný za studena. Výživný olej vhodný na masáže, ošetrenie pokožky, ale aj do kuchyne k príprave šalátov, dresingov a pre zjemnenie jedál. Vynikajúci masážny olej na suchú pokožku, natiahnuté svaly a väzy, popáleniny, opuchy.
Rímsky kmín je jedno zo základných korení pri varení podľa ajurvédy. Stimuluje trávenie, znižuje nafukovanie, odstraňuje tráviace potiaže. Zlepšuje vstrebávanie minerálnych a stopových prvkov. Pôsobí proti hnačke, zvracaniu a bolestiam brucha.
V ajurvéde sa zázvor používa pri poruchách trávenia. Pojedaný v malých množstvách lieči bolesti žalúdku, a zázvorový čaj je vynikajúcim liekom proti nachladnutiu.
Ak milujete indickú kuchyňu, bez kvalitného kari korenia sa zrejme nezaobídete. Základ tejto zmesi tvorí koriander, rasca a kurkuma, ktorá vašim pokrmom dodá sýto žltú farbu a typickú korenistú chuť.
Organický Triphala čaj na detoxikáciu a regeneráciu organizmu. Kombináciu plodov rastlín Haritaki (Terminalia chebula), Amalaki (Emblica officinalis) a Bibhitaki (Terminalia bellirica) si rýchlo obľúbite.
Cesnakový prášok je vhodnou alternatívou čerstvého cesnaku. Použite ½ čajovej lyžičky namiesto 2 strúčikov čerstvého cesnaku.
Základ indickej kuchyne Ak milujete indickú kuchyňu, bez kvalitného kari korenia sa zrejme nezaobídete. Základ tejto zmesi tvorí koriander, rasca a kurkuma, ktorá vašim pokrmom dodá sýto žltú farbu a typickú korenistú chuť. Vďaka feniklu vyniká nasladlou vôňou, ktorá vašim jedlám dodá nádhernú arómu.
Jedinečná štipľavá chuť kurkumy zlepší chuť a pridá farbu tradičnej indickej masale a ryžovým pokrmom. Kurkuma má nielen široké využitie v gastronómii, ale je tiež veľmi uznávaná celostnou a ajurvédskou medicínou. TIP: Vyrobte si Kurkumové mlieko na podporu organizmu!
Základ indickej kuchyne Ste milovníkmi indickej kuchyne? Potom u vás nesmie chýbať kvalitné kari korenie, bez ktorého sa nezaobídete. Základom tejto zmesi je koriander, rasca a kurkuma. Tá dodá pokrmom sýto žltú farbu a typickú korenistú chuť, a fenikel zase neodolateľnú nasladlú vôňu.
Obrázok je ilustračný. Farba mažiaru sa môže líšiť v závislosti od druhu mramoru použitého na jeho výrobu. Mažiare sa používajú na : drvenie obilia, korenia, byliniek. Takto spracované prísady sú stále čerstvé a tak dodajú vašim jedlám nezameniteľnú chuť.
Chrumkavý obal štipľavej chuti Máte radi, keď sústo v ústach jemne páli? Ak chcete pokrmom dodať ostrejšiu príchuť, môžete ich skúsiť obaliť v chrumkavej strúhanke s chilli papričkami, kajenským korením, sladkou paprikou a kurkumou. Vyvážená kombinácia prehrievacích byliniek a korenia nadchne každého milovníka pálivých jedál.
Chrumkavá strúhanka so sviežim nádychom Pochutnávate si radi na rybách a kurčati? V tom prípade skúste ozvláštniť svoj klasický jedálniček a obaľte ich v chrumkavej strúhanke s citrónovou trávou. Tá im dodá zvláštnu pikantnú chuť a arómu pripomínajúcu citrón bez toho, aby v nich zanechala pachuť kyslosti. Krásne zlatistú farbu dodávajú strúhanke ďalšie...
Černucha (semená) má príjemnú vôňu a ľahko pálivú chuť. Používa sa pri pečení bravčového, kuracieho a hovadzieho masa. Podľa ajurvédy má horkú chuť a suchú povahu, napomáha pri trávení.
Basmati predstavuje najušľachtilejšiu odrodu ryže, akú si môžete dopriať. Pestuje sa na južných svahoch Himalájí a v Indii, kde je zavlažovaná čistou vodou z topiacich sa ľadovcov. Potom sa dva roky skladuje, aby sa zbavila všetkej vody. Nízky obsah vody totiž prispieva k jej lepšej chuti, nižšej lepkavosti a kratšej dobe prípravy. Basmati je známa svojou...
Ryža Super Kernal prechádza pri spracovaní procesom výberu extra dlhých zŕn. Obsahuje vlákninu, železo a vápnik. Aj táto ryža je pestovaná v Pakistane na miestach, kde sú polia zavlažované vodou z ľadovcov. Jej kvalita je daná aj spôsobom zberu. Minimálne rok a pol je uskladnená v suchu a temne.
Amalaki nápoj Kurkuma pomáha s očistou pečene a prispieva k udržaniu nezápalového prostredia v telesných tkanivách. Pôsobí priaznivo na prečistenie krvného obehu a tým prospieva dobrému vzhľadu pokožky. Obsiahnutý vitamín C posilňuje činnosť imunitného systému a zvyšuje vstrebávanie železa.
Ajurvédsky prístup je založený na vedomom pozorovaní tela a aktívnej podpore jeho ochranného mechanizmu, ktorý má schopnosť navracať naše telesné i duševné zdravie do svojej pôvodnej individuálnej rovnováhy. Mnohým zdravotným ťažkostiam a pre prechladnutie to platí obzvlášť, možno predísť ľahko, rýchlo a šetrným spôsobom za pomoci včasného rozpoznania...
Príčiny oslabenej imunity pochádzajú z prílišného stresu, psychickej nerovnováhy, negatívnych emócií, znečistenia organizmu, porúch látkovej premeny, nevhodnej stravy a nezdravého životného štýlu. Stres ale tiež slúži ako obranný mechanizmus organizmu v krízových situáciách života. V momentoch ohrozenia vyvoláva zvýšenú produkciu hormónov, ktoré nám...
Špargľa hroznovitá priaznivo ovplyvňuje hormonálnu rovnováhu a činnosť ženského reprodukčného systému. Pôsobí ako rasájana na omladenie, plodnosť a vitalitu organizmu. Prispieva k pokojnému priebehu menštruácie a pomáha optimalizovať jej cyklus. Poskytuje duševnú rovnováhu v "prechodnom období", priaznivo pôsobí na činnosť tráviacieho ústrojenstva,...
Ruža stolistá prispieva k čistote pleti a revitalizácii pokožky. Pozitívne ovplyvňuje jej celkové prekrvenie a mladý vzhľad. Znižuje horúčosť pitta dóše. Optimalizuje zrakové funkcie. Embilika lekárska priaznivo pôsobí na činnosť tráviaceho ústrojenstva. Prospieva funkcii žalúdka a črevného traktu. Vitamín C podporuje tvorbu kolagénu pre správnu funkciu...
Embilika lekárska priaznivo pôsobí na činnosť tráviaceho ústrojenstva. Prospieva funkcii žalúdka a črevného traktu. Vitamín C prispieva k energetickému metabolizmu. Povzbudzuje funkciu imunitného systému. Pomáha ochraňovať bunky pred oxidatívnym stresom. Zvyšuje vstrebávanie železa. Znižuje mieru únavy a vyčerpania. Prospieva činnosti nervovej sústavy....
Moringa olejodárna zvyšuje odolnosť voči stresu na základe svojho adaptogénneho pôspbenia. Harmonizuje psychosomatické funkcie organizmu. Pomáha udržiavať normálnu hladinu cukru v krvi. Vitamín A prospieva k optimálnej činnosti zrakových funkcií. Vitamín B6 pomáha tvorbe červených krviniek. Železo prispieva k prenosu kyslíka v tele. Riboflavín podporuje...
Withania opojná podporuje regeneráciu a omladenie organizmu. Pôsobí ako adaptogén na prirodzenú relaxáciu a harmonický stav duševného zdravia. Zvyšuje psychickú odolnosť voči stresu a hektickému spôsobu života. Pomáha pri nedostatku energie, únave a vyčerpaní. Posilňuje vitalitu a prispieva k dobrej kondícii organizmu.
Chuť nie je jediným zmyslom, prostredníctvom ktorého si môžeme jedlo užívať. Jeme tiež očami. A práve nádherná zlatá farba, ktorú získajú pokrmy obalené v kurkumovej strúhanke, sa stane pastvou pre oči. Kurkuma predstavuje nenahraditeľnú prísadu, ktorá tvorí základ mnohých ázijských jedál. Pridáva sa aj do zmesí korenia, napríklad do karí a trikatu.
Byliny sú starostlivo vyberané z malých, nezávislých fariem ekologického poľnohospodárstva z rôznych častí sveta.
Potrpíte si na štipľavé nápoje s výraznou chuťou? V tom prípade by pre vás mohol byť tým pravým zázvorový čaj Pukka Herbs v BIO kvalite. Nachádzajú sa v ňom hneď tri druhy zázvoru, ktoré sa výborne dopĺňajú s galgánom, zlatistou kurkumou a sladkastým sladkým drievkom. Spoločne vytvárajú lahodný hrejivý mix, ktorý pohladí na tele aj na duši.
Trápia vás po jedle pocity ťažkého a plného brucha? Skúste hľadať odpoveď v prírode. Existuje celý rad byliniek, ktoré pôsobia blahodarne na tráviace ústrojenstvo. Nájdete ich v BIO čaji After Dinner Pukka Herbs. Ide napr. o pražený koreň čakanky, aníz, fenikel, sladké drievko, zázvor alebo kardamóm. Navyše má veľmi príjemnú osviežujúcu chuť.
Potrpíte si na bylinkové čaje s lahodnou chuťou? Radi striedate príchute? V tom prípade pre vás máme pripravený set 5 bylinných čajov v BIO kvalite. Výber čajov je namixovaný tak, aby maximálne potešil vaše chuťové poháriky. Nájdete medzi nimi ako tradičný mätový čaj, tak aj menej obvyklé kombinácie s echinaceou či manukou.
Organic lístky zeleného čaju s lahodným sicílskym citrónom a koreňom púpavy. Ručne zbierané ingrediencie z kontrolovaných ekologických oblastí.
Milovníci ovocných čajov, zbystrite! Máme pre vás pripravený lahodný ovocný čaj Pukka Herbs v BIO kvalite. Základ čaju tvorí echinacea a kvety a plody bazy čiernej. K tomu sa pridáva ešte štipľavý zázvor, sladkasté sladké drievko, osviežujúca mäta s pomarančmi a ďalšie aromatické bylinky a korenie. Spoločne vytvárajú unikátnu osviežujúcu ovocnú zmes,...
Trápi vás únava a pocity ťažkého a plného brucha? Na vine môže byť zanesenie tela toxínmi. Potom nemôže fungovať na 100% a človek sa cíti unavený a bez energie. Existujú však bylinky, ktoré podporujú prirodzenú detoxikáciu. Nájdete ich v BIO čaji Feel New Pukka Herbs. Ide napr. o aníz, fenikel, kardamóm, sladké drievko alebo kurkumu. Navyše mu dodávajú...
Tieto zmesi sú voňavými symbolmi pre lásku. Zmyslom tohto čaju je prijímanie, zdieľanie a dávanie lásky. Zloženie: ružna, levanduľa, limetka, čierna baza, nechtík, sladké drievko
Hari čaj 1. čakra obsahuje šalviu, ktorú dobre poznali a hojne využívali už naši predkovia pre jej protizápalové účinky. Šalvia obsahuje veľké množstvo antioxidantov, posilňuje imunitný systém a podporuje kognitívne funkcie mozgu. Bojuje proti obezite, vyživuje pleť a hojí podráždenú pokožku.
Ochutnajte 100% prírodné čaje, ktoré blahodarne pôsobia na telo aj zmysly. Vyvážená chuť a správne namiešaný pomer bylín nastolí rovnováhu v tele a dopraje harmóniu vašim zmyslom. Shoti Maa čaje vyrovnávajú všetkých sedem čakier a dodávajú im potrebnú energiu.
Koriander mletý – korenie, ktoré sa využíva predovšetkým do zeleninových jedál. Do dusenej zeleniny, polievok aj do sterilizovanej zeleniny. V poslednej dobe sa častejšie využíva v mletej podobe aj do pečiva či sladkých koláčov.
Exotické mango vo vašej kuchyni kedykoľvek naň máte chuť? Vychutnajte si vysoko kvalitné mangové pyré z dužiny ručne zbieraných plodov odrody manga Kesar. Tá sa vyskytuje jedine v Indii a má príjemnú sladkú chuť. Už nemusíte čakať niekoľko dní, kým vám dozreje mango z obchodu, alebo sa báť, že ho potom nájdete zabudnuté a zhnité.
Zeler používali ako korenie už starí Egypťania. V českej kuchyni patrí k veľmi obľúbeným korením a napríklad staročeská zemiaková sa bez neho nezaobíde. Zloženie: Zelerová vňať sušená drvená Bez GLUTAMANU, LEPKU, SOLI, FARBÍV A KONZERVANTOV
Dymová soľ je určená na prípravu všetkých pokrmov, ktorým chcete dodať údenú vôňu. Vhodná je do kapustnice, alebo ju pridajte tesne pred koncom pečenia alebo grilovania. Používa sa tiež na francúzske zemiaky, zapekané cestoviny, do pomazánok, ale predovšetkým na grilovanie (ideálne potrieť na záver).
BIO Kari pasta jemná, bohatá na bielkoviny. Je výborná ako pikantný dip, alebo na prípravu indického kari.
Severoindická kari pasta je zmesou ostrého korenia, paradajok a ghí. Používa sa na prípravu výdatných zeleninových či mäsových pokrmov.
Čierne korenie je korenie, ktoré nájdeme vo všetkých kuchyniach sveta. Guľôčky čierneho korenia sú plody piepra čierneho, ktoré sa zberajú ešte v nezrelom stave. Pochádza z oblasti Indie, odkiaľ sa rozšírilo do celého sveta. Rôznym spracovaním sa vyrába korenie čierne, zelené a biele. Čierne korenie je najpoužívanejšie. Má príjemnú zemitú arómu, ktorá sa...
Škorica cejlónska má krásnu jemnú vôňu a tropickú ovocnú chuť s citrónovými tónmi. Pestuje sa najmä na Srí Lanke, nájdeme ju aj na Madagaskare či v Karibiku. Ako korenie sa vo svete používajú hlavne 3 druhy škorice: škorica cejlónska, indonézska a čínska. Cejlónsku škoricu označujú mnohí kuchári a cukrári za tú najlepšiu. Má čistú chuť bez stôp...
Kurkuma, žlté korenie, ktoré sa vyrába zo sušených mletých podzemkov kurkumovníka dlhého. Pochádza z južnej Ázie a jeho najväčším producentom je India. Kurkuma obsahuje okolo 5 % éterického oleja, ktorého hlavnou zložkou je žlté farbivo kurkumín. Práve ono dodá pokrmom farbu a pikantnosť.
Dokážete si predstaviť indickú kuchyňu bez kardamómu? Rozhodne nie. Toto prastaré korenie sa perfektne hodí nielen k ryži, rôznym mäsovým a zeleninovým zmesiam, ale aj k strukovinám, do čaju alebo kávy. Má veľmi príjemnú citrusovú chuť s ľahko pikantnou dohrou, ktorú si zamilujete. Je navyše bohatý na železo a mangán a po vanilke a šafrane sa radí medzi...
Čatní z tropického manga a zmesi korenín je výbornou prílohou ku kari, šalátom a chuťovkám.
Kolagénové cappucino obsahuje mimoriadne zdravý kolagénový nápoj, ktorý nám umožňuje súčasne si vychutnať blahodarné účinky kolagénu a kávy na naše telo.
Dokážete si predstaviť indickú kuchyňu bez kardamómu? Rozhodne nie. Toto prastaré korenie sa perfektne hodí nielen k ryži, rôznym mäsovým a zeleninovým zmesiam, ale aj k strukovinám, do čaju alebo kávy. Má veľmi príjemnú citrusovú chuť s ľahko pikantnou dohrou, ktorú si zamilujete.