Žiadne produkty
Objednať
4,40 €
Kód
Stav produktu: Nový produkt
Ryžový ocot má svoje korene v Číne, okolo 5. storočia sa stal obľúbeným tiež v Japonsku, kde je dodnes základom na dochucovanie sushi ryže alebo prípravu dresingov. V juhovýchodnej Ázii sa ako kyslé dochucovadlo častejšie ako ocot používa limetka či tamarind, preto väčšina značiek, s ktorými sa v obchode stretnete, sú japonské, čínske alebo taiwanské.
Viac detailov
Tento produkt už nie je dostupný
Dostupný dátum:
Množstvo
Minimálne množstvo na kúpu tohoto produktu je 1
local_grocery_storeVložiť do košíka
Ryžový ocot môže pomocou kyseliny octovej naštartovať trávenie, má tiež antiseptické vlastnosti, môže pôsobiť ako pečeňové tonikum a pomáha prekonať únavu. Esenciálne aminokyseliny v ryžovom octe navyše posilňujú imunitu a normálnu funkciu kardiovaskulárneho systému. Ocot v ájurvéde Octu sa prisudzujú hrejivé vlastnosti. Pomáha k lepšej cirkulácii energie v tele a odvádza stagnujúcu krv. Ocot prospieva Váte, pri zvýšenej konzumácii však môže narušiť rovnováhu Pitty a Kaphy. Použitie: Hodí sa na dochucovanie sladkokyslých pokrmov ako sú pickles, cestovinové a strukovinové šaláty, ryžové rezance, sushi. Ďalej ho možno použiť na prípravu dipov, marinád, majonéz a taktiež do octových nápojov. Zloženie: voda, celozrnná hnedá ryža, morská soľ, koji (Aspergillus oryzae) Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade. Chráňte pred slnečným svetlom. Výživové údaje na 100 ml: Energetická hodnota - 144 kJ/35 kcal Tuky - 0 g - z toho nasýtené mastné kyseliny - 0 g Sacharidy - 0,4 g - z toho cukry - 0 g Vláknina - 0 g Bielkoviny - 0,4 g Soľ - 1,02 g Kategória: Octy Objem: 250 ml Krajina pôvodu: Osaka, Japonsko