Kari Thajské – zmes korenia vhodná predovšetkým do orientálnych zeleninových zmesí, do polievok alebo do všetkých pokrmov z tofu.
Bylinkové maslo – koreniaca zmes určená na výrobu bylinkového masla, výnimočne chutí na dusenej alebo grilovanej zelenine, vhodná na zapečenie cestovín, ryžu, jogurty, šaláty, dresingy, na varenie zemiakov, alebo len na chlieb s maslom.
Farmárske zemiaky – koreniaca zmes sypká s restovanou cibuľkou, ktorá dodá všetkým zemiakovým pokrmom lahodnú chuť a vôňu. Je vhodná na ochutenie pečených a grilovaných zemiakov, ale aj do iných zemiakových či zeleninových pokrmov.
Nerafinovaná vulkanická soľ, známa tiež ako kala namak sa ťaží ručne v sopečných oblastiach Pakistanu. V skutočnosti je skôr ružovo-šedá vďaka vysokému obsahu železa a iných, pre človeka dôležitých minerálov. Vďaka svojej typicky vajíčkovej chuti oživuje a dochucuje akékoľvek jedlo. Himalájska soľ na rozdiel od tej klasickej bielej nie je rafinovaná,...
BIO Garam masala - zmes korenia, ktorá je určená predovšetkým pre prípravu zeleninových a strukovinových jedál. Táto veľmi aromatická zmes korenia a čierneho korenia sa do pokrmov pridáva až na konci, aby sa čo najviac zachovala jej jedinečná chuť.
Koriander znižuje pálivosť a ostrosť pikantných jedál. Predstavuje základ mnohých zmesí a možno ním tiež dochutiť zeleninové pokrmy a pečené koláče s jesenným ovocím, rovnako ako sladkokyslé nálevy.
Horčičné semená pochádzajú z rôznych oblastí južnej Európy a západnej Ázie, pričom u nás sú známe tri hlavné druhy - biela (žltá), hnedá a čierna. Jednoducho povedané, čím svetlejšie semeno, tým jemnejšia a miernejšia chuť. Celé semená však vo všeobecnosti nemajú výraznú vôňu a ich štipľavá aróma a výrazná chuť sa prejaví až po rozdrvení alebo pomletí a...
Čierna horčica je jedným z najobľúbenejších korenín používaných v indickej kuchyni na marinády, vegetariánske jedlá a iné.