Kategorie

Novinka Olej z praženého sezamu, 250 ml, Day Spa Zväčšiť

Jedná sa o chuťovo výrazný olej, ktorý sa vo veľkom využíva v ázijskej kuchyni. Pri tepelnej úprave sa vytráca jeho charakteristická chuť, preto ho odporúčame používať najmä pri príprave studených jedál. Šalátom, omáčkam a marinádam dodá exotický orientálny nádych. Poprípade ho môžete ku koncu varenia pridať do polievky či iného teplého jedla. Tip: Sezamový olej sa uplatňuje aj v kozmetike a pri starostlivosti o suchú pleť. K týmto účelom je vhodná varianta lisovaná za studena. Sezamový olej a ájurvéda Energia sezamového oleja je prehrievacia, prospieva preto osobám typu Váta. Vďaka vysokému obsahu lecitínu predstavuje skvelú potravu pre mozog a nervovú sústavu. Podľa ájurvédy posilňuje pamäť a upokojuje sliznicu tráviaceho ústrojenstva. Obsahuje tiež vysoký podiel vitamínu E a mnohých ďalších antioxidantov, ktoré chránia telesné bunky pred oxidačným stresom a predčasným starnutím. Využitie: Vhodný do ázijských jedál a ako dochucovadlo do vývarov, šalátových dresingov, studených omáčok a marinád. Ideálny do studenej kuchyne, s rastúcou teplotou slabne jeho chuť. Zloženie: olej z pražených sezamových semienok Upozornenie: Môže obsahovať stopy lepku, sóje a suchých škrupinových plodov. Skladovanie: Uchovávajte v chlade, suchu, tme a mimo dosahu slnečného žiarenia. Výživové údaje na 100 ml Energetická hodnota 3694 kJ / 899 kcal Tuky 99,8 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 14,2 g Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g Vláknina 0,1 g Bielkoviny 0 g Soľ 0 g Kategória: Špeciálne oleje Objem: 250 ml Alergény: Sezam Krajina pôvodu: Japonsko 

30 produktov v rovnakej kategórií